Jitkse Brink, eigenaar van FiLogic:

“DEFLog doet precies waar we naar
zochten”

FiLogic is een IT-dienstverlener in de logistieke sector. Met hun OpenTMS bieden ze een compleet en professioneel Transport Management Systeem, dat geschikt is voor alle vormen van transport. Sinds kort integreren ze ook data over wegwerkzaamheden, met behulp van DEFLog. Jitske Brink, eigenaar van FiLogic, licht toe: “We waren binnen FiLogic al bezig om wegwerkzaamheden in ons OpenTMS te tonen. In de zoektocht naar informatie over wegwerkzaamheden kwamen we verschillende bronnen tegen, die de data op verschillende manieren aanleverden. Dat is lastig, want dat betekende dat we zelf weer een omgeving moesten bouwen om de data te verzamelen en om te zetten naar één format. We waren op zoek naar een handige, toekomstgerichte en efficiënte oplossing toen ons werd gevraagd bij DEFLog aan te sluiten. DEFLog doet precies waar we naar zochten: het haalt de data uit verschillende bronnen en koppelt het in één standaard naar ons TMS. Ideaal!

Informatie alleen als er iets verandert

Daarnaast hoeft ons systeem niet constant heel veel data te verwerken. We krijgen ieder kwartier data verzameld en opgestuurd. Als er iets is veranderd, de wegwerkzaamheden zijn bijvoorbeeld afgerond, dan krijgen we enkel die informatie. Zo blijft de berichtgeving heel klein, dat is ideaal. De informatie is event-driven, zoals dat heet. Daarnaast kunnen we in de toekomst makkelijk ook andere data afnemen, bijvoorbeeld over de iVRI’s of routeringsdata.
brink c3f0a080

Efficiënter plannen voor vervoerders

Voor de gebruikers van ons TMS, de vervoerders, zie ik ook veel voordelen: zij hoeven niet meer op verschillende kanalen te gaan zoeken naar wegwerkzaamheden, waardoor plannen efficiënter verloopt. We bieden de informatie aan op het moment dat het relevant is: als een order in ons systeem wordt gepland krijgt de logistiek planner een waarschuwing als er op die routes wegwerkzaamheden zijn. De planner kan dan kiezen om op een andere dag te gaan rijden, of een andere route te nemen, of hij kan rekening houden met extra reistijd. In een volgende stap kunnen we misschien ook routeadvies gaan geven!”